top of page
Search
  • Writer's picturegradgeotuzla

"Mladi poduzetnici"


"Mladi poduzetnici" počeli s radom

U našoj školi formirana je sekcija pod nazivom „Budući svjetski poduzetnici“ koja broji 20 članova. Sekcija je počela s radom 1.10.2019. godine a izabrana je od strane fondacije Predvodnik FEW (Future Entrepreneurs of the World) BiH za stipendiranje. Ova fondacija će u roku od dvije – tri godine pružati finansijsku podršku našoj sekciji.

Ukupni iznos stipendije je 1250 $ a prva tranša je već uplaćena. FEW BiH je vannastavna aktivnost čiji je cilj inspirisati mlade na inovativno poduzetništvo, ponuditi priliku za sticanje novih znanja, razvijanje osnovnih etičkih poslovnih vještina, stimulisanje lokalnog ekonomskog razvoja i povezivanje velikih tradicionalnih vrijednosti sa prosperitetnom budućnošću.

Prema programu rada sekcije članovi će se upoznati sa nastankom poslovnih ideja, posjetiti lokalne poduzetnike, medije, organe lokalne zajednice koja odobrava rad poduzetnika kao i kreirati vlastite poslovne ideje. Ova sekcija je odlična prilika da se učenici naše škole bliže upoznaju sa poduzetništvom, razviju osjećaj za biznis i pripreme za svoju budućnost. a voditeljica sekcije Adela Mehmedović će im pomoći u tome.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page